Studenți în practică

0
31

Până în data de 8 martie, 6 studenți din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, arma Jandarmi, 3 din anul întâi și 3 din anul doi de studiu, se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș.
Tinerilor studenți le-au fost prezentate unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul și misiunile executate de către jandarmii maramureșeni.
Cei 6 tineri, se pregătesc pentru a deveni ofițeri jandarmi și vor efectua, timp de o lună de zile, stagiul de practică, fiind repartizați să-și pună în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, în misiuni de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională, precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale pentru a cunoaște cât mai bine aspectele practice ale activității derulate de jandarmii maramureșeni.
Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenții sunt îndrumați de către ofițeri cu experiență în activitatea profesională, la structurile/subunitățile la care au fost repartizați.

În Baia Mare
Sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială

Luni, jandarmii băimăreni au surprins mai multe persoane care au încălcat prevederile legale, fiind aplicate sanc­țiunile contravenționale prevăzute de legislația în vigoare.
• În jurul orei 15:45, un bărbat, în vârstă de 24 ani, cu domiciliul în Baia Mare, aflându-se în scara unui imobil de pe strada Cuza Vodă, a adresat cuvinte și expresii jignitoare locatarilor, a bătut cu putere în ușa de acces în imobil tulburând liniștea publică.
• În jurul orei 21:15, doi cetățeni, unul de 24 de ani, iar celălalt de 28 de ani, aflându-se într-o parcare de pe B-dul Unirii, au fost surprinși în timp ce apelau la mila trecătorilor din zonă, iar la vederea patrulei de jandarmi aceștia au adresat injurii și expresii jignitoare, au tulburat liniștea publică prin strigăte și larmă.
• Luni seara, la ora 22:50, locatarii unui imo­bil au solicitat intervenția jandarmilor deoarece o persoană tulbura liniștea prin strigăte și gălăgie. Ajunși la fața locului jandarmii au constatat că un tânăr, în vârstă de 27 ani, s-a certat cu ceilalți membri ai familiei, tulburând astfel liniștea locatarilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.