Promovarea Maramureșului la Târgul de Turism al României

0
78

Mii de vizitatori, nenumărate materiale de promovare împărțite și numeroși turiști convinși să viziteze Maramureșul, într-o atmosferă de cântec, dans și voie bună – aceasta este, în câteva cuvinte, retrospectiva unei ediții de succes a Târgului de Turism al României 2020, eveniment la care județul Maramureș a fost, încă o dată, una dintre prezențele favorite.
Din delegația județului nostru au făcut parte Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean, reprezentanți ai Serviciului Relații Publice și ai Direcției Economice și Patrimoniu din cadrul instituției, reprezentanți ai Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan”, Primăriei Tăuții Măgherăuș, Centrului Local de Informare Turistică Oncești, precum și ai unor unități de cazare din județ. Acestora li s-au alăturat și inițiatorii a trei proiecte culturale extrem de îndrăgite de maramureșeni, și anume „Mândrie maramureșeană”, „Biserici de lemn din Țara Lăpușului. Tururi Virtuale” și „Biserici de lemn din Țara Chioarului. Tururi Virtuale”.
Ospitalitatea specifică Maramureșului și-a spus cuvântul, astfel că adesea standul județului nostru a fost neîncăpător pentru cei dornici să îi treacă pragul. Aceștia au fost întâmpinați cu bucate alese, au avut ocazia să deguste din horinca „curată”, oferită de Ștefan Gogotă și au asistat la adevărate momente de spectacol ai căror protagoniști au fost maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Ghiță Breban și Gabriela Ardusătan, precum și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Vizitatorii standului au fost fascinați și de priceperea cu care Petru Codrea, ginerele regretatului meșter popular Moș Pupăză, a mânuit dalta și ciocanul, dând lemnului forme felurite, de o frumusețe rară, ca expresie a creației culturale maramureșene.
Participarea Consiliului Județean a reprezentat un prilej de promovare a proiectelor din domeniul turismului, precum: „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” „Moștenire maramureșeană între Mara și Cosău”, „Natură, tradiție, aventură – promovarea turismului în Defileul Lăpușului” și „Plan de revitalizare a satului maramureșan – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei”, dar și a aplicației „Visit Maramureș”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.