Pensionarii, ținuți acasă

0
92

Pensionarii maramureșeni nu mai pot pleca în stațiuni. Biletele care au fost eliberate până în data de 16 martie au fost anulate. Beneficiarilor urmează să li se restituie integral contribuția, la cerere. În plus, cei care se află în stațiuni sunt nevoiți să revină acasă. Cei care au nevoie de informații suplimentare în legătură cu biletele de tratament pot scrie la adresa de email: bilete.maramures @cnpp.ro sau pot apela la numerele de telefon: 0262.227.497, 0262.227.448, 0262.227.433, interior 137.
Măsura de eliberare a biletelor de tratament este valabilă în întreaga țară pe toată perioada în care România se află în stare de urgență. „Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), preocupată de starea de sănătate a beneficiarilor săi, în contextul răspândirii COVID-19, a decis să suspende activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează și gestionează. Această măsură va fi valabilă pe perioada stării de urgență. Această măsură a fost impusă de hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19. Biletele care au fost eliberate până la 16 martie vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuția, la cerere. Ulterior reluării activității, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs. Reamintim, în acest context, recomandarea ca toate cererile tip să fie transmise prin poștă sau prin e-mail, urmând să fiți contactați telefonic de reprezentanții casei județene de pensii de domiciliu″.
De asemenea, la propunerea conducerii Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, ″pensionarii aflați deja la tratament vor întrerupe sejurul și vor pleca din stațiuni fiind sprijiniți, în acest sens, de conducerea unităților de tratament balnear, care va programa ieșirile în funcție de orarul mijloacelor de transport cu care aceștia se vor întoarce la domiciliu. Pentru zilele neefectuate, beneficiarii pot solicita restituirea contribuției, proporțional cu numărul zilelor neefectuate”, se menționează în comunicatul remis de Casa Națională de Pensii Publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.