Percheziții domiciliare în Săliștea de Sus

0
43

Miercuri, 18 martie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Săliștea de Sus.
Activitățile, desfășurate în cadrul unui dosar penal, au vizat un bărbat, de 76 de ani, cercetat sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că bărbatul deține la domiciliul său o instalație de producție artizanală, prin intermediul căreia produce, în afara antrepozitului fiscal, cantități însemnate de băuturi spirtoase rezultate din fermentarea alcoolică și distilarea fructelor, pe care ulterior le comercializează pe teritoriul României, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale.
Cu ocazia percheziției, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1.000 litri lichid incolor, cu proprietăți organoleptice de băutură spirtoasă. De asemenea, au fost identificate două instalații artizanale, neautorizate, utilizate la producția băuturilor alcoolice accizabile, precum și diverse înscrisuri de natură a proba activitatea de producție în afara antrepozitului fiscal și de comercializare a băuturilor alcoolice.
În cauză s-a dispus aplicarea măsurilor asiguratorii în vederea confiscării întregii cantități de produse accizabile identificate și s-au pus în executare două mandate de aducere.
Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, în vederea documentării și probării întregii activități infracționale a suspectului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.