Coronavirus în România: 13.163 de cazuri, între care 4.869 vindecate și 780 decedate

0
33

În România au fost confirmate, până duminică, 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 4.869 au fost vindecate și externate. Un număr de 780 de români au murit. GCS arată că numărul cazurilor noi se ponderează.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu”, anunță GCS.

La ATI, în acest moment, sunt internați 255 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.349 de persoane, iar alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, la nivel național, au fost prelucrate 195.508 de teste. (Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.