Răutate și bunătate

0
466

Nimic nu ne face mai necesari în lume ca iubirea și înțelegerea pentru semenii noștri. Bunătatea este lucrul cel mai valoros al omului, iar opusul ei – răutatea – începe acolo unde se sfârșește omenia. Și de cele mai multe ori oamenii se îmbolnăvesc de propria lor răutate. Zicea mama mea și zic și alții că răutatea este neîmblânzită, chiar dacă îi faci cel mai mare bine.
Exemplele din viața noastră, din jurul nostru ne arată că bunătatea valorează mai mult decât cunoștințele, mai mult decât banii, mai mult decât onoarea, pentru persoanele care o posedă. Este fondul sufletelor alese. Este o sămânță care, semănată în viaţa altora, va răsări în viaţa ta. Când eram tânără, admiram oamenii inteligenţi. Acum, adaug inteligenței și bunătatea. Fiind­că este prea multă ură în jur! Prea multă ipocrizie și falsitate! Prea multă dușmănie! Și toate urâțesc sufletul omului.
Înțelepții lumii spun că atunci când cauți binele în alții, descoperi ce e mai bun în tine. Iar felul în care dai contează mai mult decât ceea ce dai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.