Până la 30 iunie, bonificații de 5 și 10% la plata impozitelor și contribuțiilor sociale

0
44

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca informează contribuabilii:
I. Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se acordă următoarele bonificații:
• pentru plata impozitului pe venit, contribuției de asigurări sociale și contribuției de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificație de 5%, dacă toate obligațiile de plată se sting integral până în 30 iunie 2020 inclusiv
• pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la data de 30 iunie 2020, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate.
Bonificațiile se acordă și în cazul persoanelor fizice care obțin venituri anuale.
II. Beneficiază de o bonificație de 10%, calculată asupra impozitului datorat, contribuabilii plătitori de impozit pe profit și contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv – pentru trimestrul II, și 25 octombrie 2020 inclusiv – pentru trimestrul III.
III. Se reamintește contribuabililor că în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, își încetează aplicabilitatea următoarele măsuri fiscale:
• măsura potrivit căreia nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a OUG nr. 29/2020 și neachitate până la încetarea măsurilor
• măsura potrivit căreia se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită, prin somație, poprire și valorificarea bunurilor la licitație, a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.