CORONAVIRUS în România…

0
23

Până vineri, 12 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.404 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 dintre care 15.445 au fost declarate vindecate și externate.
În județul MARAMUREȘ, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 115 cazuri de infectare.
1.380 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat (5 din Maramureș).
De la ultima informare (NR: joi) au fost înregistrate alte 222 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI sunt internați 171 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.030 persoane, iar alte 101.398 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.
La nivel național au fost prelucrate 542.646 de teste.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 313 sancțiuni contravenționale, în valoare de 234.200 lei, iar prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Totodată, joi, 11 iunie, 130 de persoane, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei, au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

… și în Maramureș

Structurile teritoriale ale MAI și polițiștii locali au executat în sistem integrat 73 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore, în care au fost angrenate 97 de efective.
Au fost verificate peste 2.000 persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. O persoană a fost sancționată contravențional fiind introdusă în carantina instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat 3 sanc­­țiuni contravenționale, în valoare de 1.700 lei.
Direcția de Sănătate Publică informează că sunt 13 persoane infectate cu noul Coronavirus, de la începutul lunii aprilie și până în prezent. Din acești pacienți, internați și aflați sub tratament medical, sunt persoane din alte județe, dar și 2 cadre medicale.
DSP efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți identificați au fost plasați în izolare la domiciliu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.