Vara aceasta, tabere virtuale la YMCA

0
30

Pentru vara acestui an, YMCA a pregătit un program virtual educațional și recreativ de excepție. Cu o experiență de mai bine de 125 de ani în ceea ce privește modul de organizare, structura și metodologia taberelor pentru tineri, organizația a dezvoltat un program ghidându-se după bunele practici la nivel mondial.

• activități interactive, în română și engleză

„YMCA pune un accent deosebit în ceea ce înseamnă formarea și dezvoltarea caracterului în rândul tinerilor. Dezvoltarea/formarea caracterului = un proces socio-emoțional, cognitiv și fizic pe care tinerii îl experimentează într-un mod unic de la naștere până la dezvoltarea unei cariere. Un proces de dezvoltare de succes împlinește nevoile naturale ale tinerilor, acelea de a fi iubiți, educați, sănătoși, competenți, cu propria spiri­tua­li­ta­te/credință”, explică reprezentanții YMCA România. Ediția din acest an, a VII-a, a taberelor YMCA cuprinde următorul program: între 29 iunie și 3 iulie, între 6 și 10 iulie, pentru grupa de vârstă 14-17 ani, cu un număr maxim de tineri taberiști/sesiune 15, de luni până joi două sesiuni online /zi (între orele 11 și 12,30, respectiv 17-18,30), iar vineri o sesiune online (între orele 11 și 13). „Atât activitățile, cât și interacțiunea cu ceilalți participanți se vor desfășura în mediul online, prin intermediul aplicației ZOOM. Activitățile online vor fi interactive și susținute în limba română și în limba engleză de către lucrători de tineret, consilieri de tabără și instructori YMCA cu experiență în lucrul cu tinerii și programe de tabără. Programul va cuprinde și sesiuni în parteneriat cu tabere ale YMCA Columbia și YMCA Olanda”, adaugă reprezentanții YMCA România.

• cei mai dedicați taberiști vor fi selectați să participe la un program internațional

În cadrul acestor tabere, cei mai dedicați tineri taberiști din cele două sesiuni vor fi selectați să participe în programul internațional de leadership al YMCA Columbia care se va derula în perioada 11 iulie – 28 august, alături de alți 70 de tineri. Acest program, numit „Youth Leaders Hub”, va cuprinde două sesiuni online pe săptămână în grupuri de 15 persoane, o sesiune on­line cu toți cei 75 de participanți din YMCA-urile partenere, precum și două sesiuni autonome în care fiecare participant va avea diverse responsabilități pe care și le va îndeplini individual de acasă. Tematici: educație interculturală, well-being, leadership, valori, dezvoltarea caracterului, dezvoltarea atitudinilor non-discriminatorii, a toleranței, a acceptării diferențelor inter-umane, No Hate Speech, a simțului civic și a apartenenței la comunitate. Pentru sesiunea 29 iunie – 3 iulie, înscrierile se fac până joi, 25 iunie, prin transmiterea formularului completat digital și a acordului parental, în vreme ce pentru sesiunea 6-10 iulie înscrierile se fac până la data de 30 iunie, tot prin transmiterea formularului completat digital și a acordului parental. Acordul părintelui/tutorelui se va transmite pe adresa office@ymca.ro. Detalii înscriere: https:// bit.ly/2YDKuOL.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.