Fără 2 teste negative pentru COVID, românii care intră în Ungaria vor fi plasaţi în carantină

0
119

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile ungare au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie, ora 24.
Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe 3 categorii:
• zona verde – fără restricţii
• zona galbenă – cu restricţii
• zona roşie – nu este permisă intrarea.
România a fost inclusă pe lista statelor galbene şi în consecinţă, cetăţenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziţii:
• la intrarea în Ungaria, vor fi supuşi examinării medicale, iar, în ca­zul în care prezintă simp­­tome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria
• în situaţia în care nu prezintă simptome, aceştia vor fi obligaţi să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităţilor sanitare ungare.
Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetăţenilor care vin din România şi care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele 5 zile.
Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.
Totodată, MAE precizează că autorităţile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetăţenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 kilometri de la frontieră.
Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiţia ca angajatorul ungar să transmită poliţiei ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora.
Cu privire la tranzit, autorităţile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiţii:
• durata tranzitului să nu depăşească 24 de ore
• persoanele nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în ţara de destinaţie, eventual de tranzit.
Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.