S-a decis campioana Maramureşului!

0
162
Progresul Şomcuta Mare

Progresul Şomcuta Mare – CSM Sighetu Marmaţiei 6-5 (0-1, 1-1)

Progresul Şomcuta Mare a devenit campioana Maramureşului în urma victoriei în faţa celor de la Sighetu Marmaţiei. Vineri seara, pe stadionul „Viorel Mateianu”, şomcutenii au dispus de sigheteni în urma loviturilor de departajare, 6-5 (0-1, 1-1) şi vor reprezenta judeţul la barajul pentru promovarea în Liga 3.
Progresul Şomcuta va disputa un singur joc în încercarea de a urca în eşalonul trei, împotriva grupării Sportul Şimleu Silvaniei (Sălaj), partidă care se va derula duminică, 9 august, pe stadionul Olimpia din Satu Mare. Cea cu campioana judeţului Bistriţa-Năsăsud nu se va mai disputa, aceasta refuzând participarea din motive financiare.
Duelul pentru desemnarea campioanei Maramureşului a fost primul organizat din cauza pandemiei de coronavirus, meci desfăşurat conform protocolului medical impus la nivel naţional. Cum cele două formaţii nu au mai jucat un meci oficial de anul trecut, din luna noiembrie, calitatea jocului nu a fost la un nivel ridicat, ca atare nu am avut parte de un meci spectaculos.
A rezultat un joc echilibrat, cu puţine realizări la cele două porţi şi cu două echipe ce pe final au cedat din punct de vedere fizic. CSM Sighetu Marmaţiei a fost echipa ce s-a aflat în avantaj, în minutul 44 Gubics profitând de o greşeală a portarului Lovasz şi a marcat în poarta goală. Progresul Şomcuta Mare a restabilit egalitatea la doar şase minute de la reluarea părţii secunde (51), în urma unei faze fixe, fază finalizată cu un şut de la 8 m expediat de Gherghel. Cele două echipe s-au anulat reciproc până la finalul celor 90 de minute, dar şi a celor 120 de minute, şi s-a trecut la loviturile de departajare. Şapte lovituri de la 11 m au executat fiecare dintre echipe, cu două ratări şi de-o parte şi de cealaltă, dar cu un gol în plus în contul celor de la Progresul Şomcuta Mare. Au marcat de la 11 m: Ignat, Răduneaţă, Buhai, G. Mureşan şi Balmoş, respectiv Racz, Muşat, R. Novoselenszki şi Gavaller.
• Progresul Şomcuta Mare: Lovasz – Illes, Al. Ignat, B. Lazăr, Revesz – Balmoș, Gherghel, Ră­du­neață, V. Pop – Bîrlea, Bușică. Au mai intrat: Buhai, Cormoș, Mihalca, G. Mureșan şi N. Pop. Antrenor: Mircea Dan.

CSM Sighetu Marmaţiei

• CSM Sighetu Marmaţiei: Roșiianu – Ofrim, Varga, Al. Novoselenszki, T. Pop – Zbona, Gordan, Tarța, M. Pop – R. Novoselenszki, Gubics. Au mai evoluat: L. Bogdan, Gavaller, Hofer, Mușat şi Racz. Antrenor: Neluțu Hotea.
• Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).
După disputarea finalei, ambele echipe au fost premiate cu medalii și cupe din partea Asociației Județene de Fotbal Maramureș.
Progresul Şomcuta Mare va reprezenta judeţul Maramureş la jocul de baraj pentru promovarea în Liga 3, iar CSM Sighetu Marmaţiei este reprezentanta judeţului în primul tur al Cupei României, sezonul 2020-2021.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.