Veterinarii privați vor fi plătiți de stat

0
37

Guvernul va plăti lunar cîte 10.000 de lei pentru fiecare medic veterinari de liberă practică, organizat în condițiile legii (SRL, SA), care efectuează acțiunii sanitare-veterinare publice. Măsura a fost instituită prin Legea nr. 236/2019 și convenită cu reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari și a Patronatului Medicilor Veterinari. Medicii privați sînt necesari statului pentru prevenirea și combaterea unor epizootii majore (pesta porcină africană, gripa aviară). Rămîne întrebarea de ce 10.000 fix. De ce nu 8.000 sau 12.000?…
Urmează să fie modificat modelul de contract încheiat între Direcția județeană sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor DSVSA și medicii veterinari de liberă practică, pentru realizarea activităților sanitar veterinare publice. „Contractul de concesiune” pe o durata de 5 ani, aplicat pînă acum, va fi înlocuit cu un „Acord cadru de servicii”, pe 4 ani. Medicii veterinari de liberă practică vor interveni, prin utilizarea de substanțe tranchilizante, și în cazurile de atac al urșilor, lupilor sau al altor animale care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.
Pentru anul 2020, sumele vor fi asigurate prin bugetul Autorității naționale sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor ANSVSA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.