Educaţia rutieră

0
135

Încă de mici, învățăm atitudinile competitive de la părinți, de la prieteni, din filme, sau din mediul online, iar când începem să șofăm, aceste atitudini sunt deja fixate. Conform datelor statistice oficiale, numărul șoferilor care își pierd controlul la volan este în creștere. Înjură sau vociferează, se angajează riscant în depășiri, au comportamente periculoase și chiar atacă alți șoferi.
Câteva sfaturi pentru a vă relaxa la volan! Calculați bine timpul și nu vă grăbiți! Fiți amabili cu cei din trafic! Nu vă agitați că vă depășesc sau conduc încet! Ascultați-vă pasagerii, pentru că s-ar putea să aibă ceva de spus și fiți responsabili față de aceștia; Ascultați muzică, dar nu vă luați ochii de la drum; Când simțiți oboseala, luați o pauză; Nu vă urcați la volan dacă sunteți sub influența alcoolului; Recunoașteți când sunteți agre­sivi și ați greșit; Nu claxonați în semn de insultă; Evitați confruntările cu șoferi furioși; Conștientizați siguranța la volan; Educați-vă copiii!
De când sunt bebeluși, copiii asistă în mașină la tot ce faceți domniile voastre! Și învață și ce e bine și ce e rău! Recunoașteți când ați greșit! Și nu uitați: atât agresivitatea la volan, cât și conduita auto corectă sunt opțiuni personale! Depinde numai de noi ce alegem!
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.