Școală din Borșa, reabilitată și modernizată cu fonduri europene

0
46

Primăria orașului Borșa a semnat recent contractul proiectului „Reabilitare, înlocuire șarpantă și refațadizare clădire școală P+2E, nr. 9 corp B și construire sală multifuncțională” la Școala nr. 9 din Borșa, valoarea acestuia fiind de 11.179.846,04 lei (2.300.000 de euro).
Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional POR 2014-2020 Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.
„În cadrul proiectului, se va reabilita și moderniza pe partea de interior corpul existent care este compus din 12 săli de clasă, un laborator de informatică, grupuri sanitare, sală profesorală, direcțiune, secretariat și hol de acces. Corpul de clădire va fi extins cu încă 6 săli de clasă, un cabinet psihopedagogic, un laborator de fizică, un cabinet medical, grupuri sanitare și lifturi. Va fi construită o clădire multifuncțională pe două nivele care va cuprinde la parter o sală multifuncțională cu 100 de locuri, grupuri sanitare și dependințe, iar la etaj bibliotecă, sală multimedia, sală de pregătire teme, vestiar și grupuri sanitare. Curtea școlii va fi împrejmuită și vom amenaja curtea, aleile de acces și un teren de sport. Prin acest proiect vom crește capacitatea unității de învățământ de la 300 la 500 de locuri, iar condițiile de studiu vor fi mult îmbunătățite”, a explicat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa. Procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui proiectant și a unui constructor au fost demarate deja, iar până la finalul anului curent vor începe lucrările efective.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.