Alte 5 cazuri de violență în familie

0
18

În ultimele 24 de ore pe raza județului Maramureș au fost sesizate 5 cazuri de violență în familie. Acestea au avut loc la domiciliu, în două cazuri între partenerii de viață, iar în trei cazuri între părinți și copii.
Agresorii sunt 4 bărbați și o femeie, cu vârsta cuprinsă între 24 și 67 de ani, iar victimele sunt 4 femei și un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 40 și 78 de ani.
În trei cazuri s-a impus emiterea de către polițist a ordinului de protecție provizoriu, iar într-un caz violența domestică s-a produs prin încălcarea ordinului de protecție provizoriu emis la o dată anterioară.
DE REȚINUT că, lovirea sau orice act de violență este infracțiune și poți fi pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile pe care i le-ai provocat victimei. Iar dacă în urma loviturilor victima moare pedeapsa e cu închisoarea de până la 20 de ani.
Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.
Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele tău a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanța și îl încalci, riști pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.