Bani pentru izolarea termică

0
73

În 15 septembrie 2020, a început programul „Casa Eficientă Energetic”, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, scopul fiind reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Aproximativ 9.000 de proprietari de case își vor putea eficientiza energetic locuințele prin intermediul acestui program, al cărui buget este de 430 milioane lei. Fiecare poate beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro, prin Administrația Fondului pentru Mediu.
Pierderile de energie ajung pînă la 30% prin pereții exteriori, geamuri și acoperiș. O investiție în izolarea termică a casei duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie și la scăderea consumului național de energie. Cheltuielile eligibile vizează instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale termice mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc. Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească cu cel puțin o clasă energetică.
Cei interesați de „Casa Eficientă Energetic” vor putea depune online cererea pentru prima energetică. După acceptarea cererii, proprietarii vor avea la dispoziție 15 zile pentru a pregăti dosarul. După aprobare, lucrările vor dura 18 luni. La final, statul va deconta 60% din investiție, după un nou audit. De program pot beneficia și școlile și grădinițele, prin intermediul primăriilor, care primesc 90% din valoarea acestor investiții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.