Seminar “Istoria romilor” la Finteușu Mic

0
21

Un eveniment aparte a avut loc, de curând, în Finteușu Mic, unde echipa proiectului “Integrarea – soluție a modernizării comunității” a organizat al patrulea seminar din seria celor șase, menit să schimbe mentalitățile și să combată discriminarea.
Cu acest prilej, în mica localitate maramureșeană a fost prezentat filmul “O DROM BIBAHTALO”, o producție realizată în cadrul proiectului cu sprijinul lui Vlad Bardai, inginer drd., profesor și cercetător al istoriei romilor, președinte al Asociației Young Roma Maramureș – YRMM. Vlad Bardai le-a vorbit celor prezenți despre film, dar mai ales despre dramatica istorie a romilor în România, iar Loredana Mihaly, coordonator al activității A7 din proiect, despre cât de important este multiculturalismul în societatea românească.
Evenimentul a fost dedicat deopotrivă oamenilor care au depășit barierele de limbă, rasă, etnie, sex sau statut social, cât și celor care vor să-și învingă prejudecățile în relația cu semenii. Acesta a fost organizat de echipa A7 – Intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovarea multiculturalismului din proiectul “Integrarea – soluție a modernizării comuni­tății”, pe care ASSOC îl derulează. Filmul prezentat în cadrul seminarului poate fi vizionat de pe contul YouTube al Asociației ASSOC, în link https://www.youtube. com/watch?v=GF0KRaFqzro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.