🕮 Lecții de învățat 🕮 Omul cu un IQ inegalabil

0
106

Christopher Michael Langan are un coeficient de inteligență de 195. La nivel mondial, IQ-ul standard fiind undeva la 100 de puncte. Studiile arată că persoanele care obțin între 130 și 144 au o inteligență neobișnuită, iar cele care obțin rezultate mai mari de 144 de puncte sunt considerate genii. Într-o lume a mediocrității, unde să-l situăm atunci pe mister Langan, fost cowboy, muncitor în construcții, pompier, bodyguard și acum fermier?
A început să vorbească de la vârsta de 6 luni, iar la 3 – 4 ani știa deja să citească și să scrie. Petrecându-și copilăria alături de un tată vitreg extrem de violent, s-a apucat de culturism ca să se apere de loviturile acestuia sau de colegii de la școală, care îl priveau ca pe un ciudat.
Considerând că școala nu îl învață nimic nou, s-a ocupat singur de propria educație, ultimii ani de liceu petrecându-i mai mult în sala de lectură, decât în cea de clasă. Deși a obținut o bursă pentru a urma cursuri universitare, a pierdut-o fiindcă mama sa a uitat să completeze formularele de înscriere. Dar n-a încetat niciodată să studieze și să publice lucrări, acum lucrând la …Modelul cognitiv al Universului, o teorie a relației dintre minte și realitate, așa cum o caracterizează autorul.
De fiecare dată când este întrebat de ce a ales acest mod de viață, răspunsul lui este cam la fel: „pentru mine, bunurile materiale nu au o însemnătate prea mare, prefer ca viața mea să aibă un sens”. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.