Analiză • Care a fost secretul succesului absolut al unor primari?

0
27

Alegerile locale au adus rezultate pe alocuri surprinzătoare. Unii primari au câștigat fără echivoc, cu scoruri impresionante, alții au pierdut dramatic. Ultima speță nu o vom aborda, nu vrem să punem noi gaz pe foc. Cam știu ei ce-au greșit. Ne interesează însă cum au câștigat unii primari cu scoruri de 70-80%!! Așa că i-am întrebat.
La Oncești, primarul Matei Godja a avut 73%, dar el spune că a avut 76-80%. Are explicații pentru succes. „Ca fiu al satului, prin ceea ce am făcut, atât înainte de a fi primar cât și ca primar în 4 ani de mandat, am convins. Onceștiul a cunoscut o schimbare în plan economic cât și ca infrastructură”, spune el.
La Giulești, avem aparent campionul acestor alegeri(85%), dar ne răspunde viceprimarul Ștefan Codrea, în lipsa primarului reales Laurențiu Batin: „Am obținut zece din 13 consilieri… Oamenii au demontat singuri minciunile spuse în campanie despre această administrație și i-au pedepsit. Am muncit serios și vom munci în continuare…”, spune viceprimarul.
Alt campion al alegerilor se află la Strâmtura, cu 83% din voturi în favoarea sa. „Eu cred că au văzut ce am făcut pentru comunitate. Apă, canalizare, drumuri, iluminat public modern, poduri, podețe, cămine culturale, dispensar, etc. Sigur, în mai multe mandate. Nu cred că func­ționează lozinca aceea cu „I-o fo bugăt, să vină altul!”. Contracandidații trebuie să spună ce fac, să justifice, asta cu „Jos cu aiesta” nu mai merge…”, spune Ioan Pasere, primarul reales din Strâmtura.
Și Ioan Turcsin din Ruscova a primit 73% din voturile concetățenilor săi. „I-am convins cu omenia și cu lucrările pe care le-am făcut. Evident, nu mă opresc, continuăm investițiile în comună…”, spune el.
Alți campioni ai încrederii acordate în ei sunt Lucian Morar la Ulmeni, cu 72%, primarul din Băița de sub Codru cu impresionantul scor de 81,50%, Botiza cu 83%, Cicârlău cu 82%, ori Ion Covaci din Sarasău, campionul cu 86%!!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.