„Școala altfel” în zona de graniță • Școală online, dar fără curent electric!!!

0
500

Autoritățile din zona Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte și cetățeni nemulțumiți ni se plâng că sunt batjocoriți efectiv de cei care întrețin rețelele electrice din zonă, fie ei Electrica sau firme atașate.
„Azi s-a luat iar curentul, se întâmplă cam de două ori pe săptămână! Copiii erau online, unii la liceu sau la facultate, unii dădeau teste. Ce să mai facem? Suntem disperați, n-avem cui ne plânge. Ce bătaie de joc e asta?” – se întreabă ei. Se petrecea joi, la ora 10.
Autoritățile locale din Repedea recunosc situația. „Problema e că întreruperile de curent se petrec de 2-3 ori pe săptămână, da, au dreptate oamenii, dar de anunțat se anunță cam o dată pe lună, dinainte. Nu știm ce să le spunem oamenilor, dacă nu suntem nici noi anunțați din timp. Înțelegem că unii copii au probleme, sunt puși absenți, nu se cunoaște la nivel de Baia Mare sau de Cluj genul de probleme pe care le avem aici…”.
Odinioară, în anii `80-`90, copiii din zonele ucrainene învățau la lampa cu petrol și erau peste 1.000 de gospodării înregistrate la Electrica ca fiind neelectrificate. Numărul a scăzut constant, vizibil, la sute, dar aparent, rețelele făcute au fost de asemenea calitate, încât oamenii trebuiau să păstreze, să pună bine lămpile, iar mai nou, să le adapteze/conecteze la tablete și la telefoanele mobile!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.