În Sighetu Marmației • Varianta ocolitoare deschide porțile spre dezvoltarea Maramureșului Voievodal

1
65

Joi, 3 decembrie, în ședință extraordinară, Consiliul Județean Maramureș a analizat proiectul pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmației, proiect ce va atrage investiții în zonă și va crea posibilitatea realizării unui parc industrial.
Acest proiect vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între Drumul Național 18, Drumul Național 19 și cu viitorul pod peste Tisa.
„Studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi făcut, de asemenea, în parteneriat cu Primăria municipiului Sighetu Marmației, fiecare parte implicată alocând 177.500 euro, banii urmând să fie recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României” – a specificat Ionel Bogdan.

Echipamente și acces la internet

Un alt proiect aprobat vizează creșterea gradului de digitalizare a uni­tă­ților de învățământ, prin achiziționarea de echipamente și servicii de conectare și acces internet, grație unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Maramureș și 49 de școli din județ. Acestea vor fi dotate cu table inteligente, laptopuri pentru cadrele didactice și tablete pentru elevi. (o.m.)

1 COMENTARIU

  1. Numai in preajma alegerilor sunt reinoite promisiunile mincinoase despre construirea unui nou pod peste Tisa si realizarea soselei de centura a Sighetului.Vedeti ca ati uitat sa “mintionati “si tunelul pe sub Gutai.Si va rog sa nu mai folositi termenul de “Maramures Voievodal” sau “Maramures istoric” fiindca Maramuresul este tinutul de dicolo de Gutai ,Valea Izei,Valea Viseului,Valea Marei,Valea Cosaului ,iar cetatenii care locuiesc in zonele Baia Mare,Lapus,Chioar nu sunt maramureseni.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.