Pensionarii maramureșeni cer pensii mai mari

3
116

Pensionarii maramureșeni își cer drepturile. Chiar dacă nu au fost la fel de vizibili ca și reprezentanții lor de la București, vârstnicii din județ și-au exprimat și ei of-urile în fața autorităților maramureșene.
Într-o primă fază, pensionarii s-au alăturat sindicaliștilor de la Cartel Alfa, la protestul de la începutul lunii, organizat în Baia Mare. Apoi, miercuri, 27 ianuarie, un grup restrâns de pensionari maramureșeni a pichetat Prefectura. De asemenea, a fost înaintat subprefectului Oana Oșanu, un memoriu cu revendicările lor.
Președintele Caspev Baia Mare, Ștefan Lupșa, nu exclude să urmeze alte acțiuni de protest. Se așteaptă dispozițiile de la centru. Pe lista de revendicări ale pensionarilor figurează majorarea pensiilor cu 40%, conform legii 127 și recalcularea pensiilor în baza aceleași legi. În memoriul înaintat conducerii Prefecturii Maramureș au fost punctate și câteva propuneri: majorarea pensiilor care se bazează pe contributivitate, anularea legilor speciale în baza cărora se emit pensiile speciale, să nu se mai majoreze actualele pensii speciale și să se elimine din obligativitatea Casei de Pensii, obligația de a face și alte plăți, în afară de cele bazate pe contribuție.

3 COMENTARII

  1. Legile dupa care se calculeaza valoarea pensiei sunt facute de parlamentarii Romaniei in ultimii 30 de ani indiferent ce natura politica si-au afisat,sa nu ne facem ca nu vedem ca in marea lor majoritate acestia au fost fie securisti sau militieni sau urmasii lor si de aici rezulta faptul ca un fost securist are o pensie de 5 ori mai mare ca a unui profesor sau inginier,ca sa dau numai un exemplu.Sincer, Eu nu mai cred ca un partid aflat momentan la putere o sa faca ca pensiile sa fie echitabile,dupa contribuitate ,ci numai bunul Dumnezeu cand ne va stringe pe toti o va face.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.