A fost deschisă faza eparhială a Sinodului

0
21

Duminică, 17 octombrie, în prezența Preasfințitului Vasile Bizău, la biserica greco-catolică „Sfânta Maria” din Baia Mare a fost deschisă faza Eparhială a Sinodului „Pentru o Biserică sinodală”.
Dacă până recent, în Sinod, se reuneau doar episcopii, de această dată, Papa a dorit ca toți credincioșii să aibă posibilitatea să participe, aducând contribuţia lor în ce privește viziunea de Biserică vie. Sinodul are trei faze: eparhială (cea începută pe 17 octombrie, care durează până în luna aprilie 2022), faza continentală și faza universală. Acesta va dura 2 ani, iar în urma parcurgerii tuturor fazelor și analizei tuturor prezentărilor eparhiale/ diecezane și continentale va fi elaborat documentul final, în luna octombrie 2023. Cât despre faza eparhială, în care ne aflăm, Preasfințitul a explicat în fața credincioșilor ce anume presupune ea: „Vom face împreună un drum spiritual. Acest drum spiritual va cuprinde rugăciune comună, diferite întâlniri în cadrul asociațiilor și în parohii, care să favorizeze ascultarea reciprocă, discernământ împreună, pentru a lăsa Spiritul Sfânt să vorbească, să ne lumineze, pentru a vedea care este drumul pe care Domnul îl cere de la noi, pentru a fi și noi vestitori, pentru a fi misionari, pentru a semăna și noi Cuvântul lui Dumnezeu și a ține pasul cu Biserica secolului 21”.
La final, Preasfințitul a citit rugăciunea Adsumus Sancte Spiritus, care va fi rostită în parohii pe tot parcursul sinodului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.