Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

0
20

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.
Vaccinarea se poate efectua în centrele de vaccinare stabilite și în cabinetele medicilor de familie. Se vor putea efectua programări pentru copii, după ce vaccinul va fi disponibil în România, adică în a doua jumătate a acestei luni.
Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center- 021.414.44.25.

Riscul de miocardită la copii este extrem de scăzut

Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0,2 – 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile. Mai multe informații despre recomandarea EMA privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani: https:// bit.ly/3HAitfC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.