Cu 113% mai mulți aditivi la vopseaua de ouă în anul 2022 comparativ cu 2015!

0
40

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2022 pe 60 de produse tip vopsea de ou.
În urma studiilor, rezultatele au fost următoarele:
Din punctul de vedere al gramajului și al capacității de vopsire
Produsele studiate s-au găsit sub formă de vopsea lichidă, vopsea praf/granulată, vopsea gelificată, tablete de vopsea, ştampile cu vopsea și vopsea hârtie ornamentală. Iar cantitățile au fost cuprinse între 5 și 28 de grame.
Capacitatea de vopsire a vopselelor studiate este cuprinsă între 10 și 120 de ouă
În 2018, cu numai 16g de vopsea, puteam vopsi 100 de ouă, însă vopseaua respectivă conține 10 aditivi. În 2021 cu 40 g de vopsea vopsim 120 de ouă, dar cu 9 aditivi.
În studiul din 2015, se observă că doar cu 10 g se puteau vopsi 30 de ouă, iar în 2016 și 2018, cu 20 g se puteau vopsi între 40 și 60 de ouă, în timp ce în 2019 cu doar un gram mai mult față de anii precedenți, se puteau vopsi doar 30 de ouă.
Din punctul de vedere al numărului de aditivi
Media numărului de aditivi din studiul produselor realizat în 2022 s-a dublat față de media numărului de aditivi identificați în studiul din 2015.
În studiul din 2015 media numărului de aditivi regăsiți într-un produs era de 3 față de 5 media aditivilor regăsiți în studiile din 2016, 2018 și 2019. Iar media din studiile din anii 2021 și 2022 este de 7 aditivi.
În studiile anilor 2015-2021 fiecare produs a avut în componență minimum 1 aditiv alimentar spre deosebire de studiul din anul 2022 în care doar 1 produs nu are în compoziție niciun aditiv alimentar.
Și în 2022 se menține folosirea celor mai utilizați aditivi, la care se adaugă E211 (regăsit în 33 de produse și E202 (regăsit în 31 de produse).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.