Naționala României debutează sâmbătă în UEFA Nations League 2022-2023

0
67

Liga Națiunilor 2022-2023 începe miercuri, toate țările gazdă urmând să fie implicate în următoarele două săptămâni. Naționala României are de jucat 4 meciuri în luna iunie, urmând să întâlnească Muntenegru de două ori, Bosnia și Herțegovina și Finlanda.

Competiția umple golul creat de mutarea în noiembrie a Cupei Mondiale din Qatar. România joacă două meciuri în deplasare, cu Muntenegru (sâmbătă, 4 iunie, ora 21:45, stadion Gradski, Podgorica) și Bosnia Herțegovina (marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino Polje, Zenica), și două pe teren propriu cu Finlanda (sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești) și Muntenegru (marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești).

Liga Națiunilor este o competiție bienală aflată la a treia ediție. A fost câștigată pentru prima dată de Portugalia în 2019, iar Franța este campioana în exercițiu după ce a învins Spania în finala din 2021.

La fel ca la ediția 2020-21, competiția din 2022-23 constă în trei ligi de 16 echipe și o a patra de șapte.

Liga A – prima divizie – și Ligile B și C sunt împărțite în patru grupe de patru, în timp ce Liga D este alcătuită dintr-o grupă de patru și una de trei.

Câștigătoarele fiecărei grupe din Liga A se califică pentru turneul final de anul viitor, în timp ce câștigătoarele fiecărei grupe din Ligile B, C și D își asigură promovarea în liga imediat superioară.

Echipele care termina pe ultimul loc în grupele lor din Ligile A și B vor fi retrogradate, iar cele din Liga C vor intra într-un play-off pentru a decide cine coboară în Liga D.

Rusia, suspendată de UEFA din cauza invaziei din Ucraina, a fost deja plasată pe ultimul loc în grupa B2.

Când au loc meciurile?

Între 1 și 14 iunie vor avea loc patru runde, iar ultimele două meciuri se vor disputa între 22 și 27 septembrie.

Semifinalele se vor juca pe 14 și 15 iunie 2023, iar finala și barajul pentru locul trei pe 18 iunie.

Țara Galilor, Belgia, Olanda și Polonia și-au depus candidatura pentru a găzdui finala.

Toți greii Europei sunt în acțiune în următoarele zile, unele dintre confruntări intrând în categoria 5 stele.

Spania primește rivala Portugalia pe 2 iunie, iar Italia, campioana europeană, primește Germania, de patru ori câștigătoare a Cupei Mondiale, la Bologna, pe 4 iunie. Meciul retur are loc la Monchengladbach, pe 14 iunie.

Belgia, a doua în clasamentul FIFA, primește vizita Țărilor de Jos, la Bruxelles, pe 3 iunie.

Deocamdată UEFA nu a comunicat impactul rezultatelor din această competiție asupra calificărilor pentru Euro 2024. Forul continental va anunța formatul calificărilor pentru Euro 2024 în luna iunie.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.