PF Daniel, 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al României

0
47

Preafericitul Părinte Daniel a împlinit ieri, 30 septembrie, 15 ani de patriarhat. Este sărbătoarea oficială a Patriarhului României. La ceas aniversar, au fost prezentate cele mai vizibile rezultate ale activității PF Daniel.
La mai puțin de un an de la întronizare, a fost proclamată canonizarea primilor patru sfinți. Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu au fost declarați public Sfinți Martiri și Mărturisitori Năsăudeni. Au mai fost canonizați alți 30 de sfinți, până în prezent.
Cea mai recentă a fost canonizarea Sfintei Teofana Basarab. Sub conducerea Patriarhului Daniel, Sfântul Sinod a adus în perioada 2011-2019 mai multe modificări la Statul pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române. Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 10 februarie 2020. O provocare notabilă în ultimii ani a fost pentru Biserică protejarea credincioșilor și a valorilor lor de noile ideologii care amenință mai ales morala creștină. Patriarhul Daniel a îndemnat adesea la ocrotirea familiei naturale, a oferit în predicile sale sfaturi pentru părinți, copii și tineri. Biserica a încurajat și susținut familiile aflate în dificultate prin diverse programe sociale și educative.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.