Sărbătoarea Întâmpinării Domnului la Moisei

0
28

De Praznicul Întâmpinării Domnului, Prea­sfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei, cu ocazia hramului de iarnă al lăcașului monahal.
În cuvântul său de învățătură, PS Iustin a vorbit despre tainele sărbătorii. La 40 de zile de la naștere, Maica Domnului împlinește rânduiala strămoșească și legea lui Moise și îl aduce pe Mântuitorul la templu.
“Nici Mântuitorul n-a avut nevoie să fie închinat Domnului, că era Domnul Însuși. Era Cel Veșnic și nici Maica Domnului cea Preacurată nu avea nevoie de curăție, pentru că Maica Domnului a Născut în chip suprafiresc sau supranatural de la Duhul Sfânt. Și toate s-au petrecut cu Maica Domnului, care a devenit transparentă Duhului Sfânt. Ce înseamnă transparența? Ce se petrece cu sticla, prin care trec razele soarelui pur și simplu, pătrund prin sticlă, merg mai departe, iar sticla nu este afectată. Așa a pătruns raza Duhului Sfânt în trupul transparent al Sfintei Fecioare Maria și așa s-au petrecut toate minunile oricare au urmat. Și Nașterea, de aceea o numim pe Fecioara Maria Pururea Fecioară, Fecioară înainte de Naștere, în Naștere și după Naștere. Ea n-a cunoscut bărbat și n-a născut după legile firii” – a subliniat PS Iustin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.