Cristian Niculescu -Țâgârlaș: “Active de sute de milioane de euro, lăsate să se distrugă”

0
42

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Deficitul bugetar este o problemă reală pe care guvernul trebuie să o rezolve cât mai repede, pentru a nu pune în pericol fondurile europene pe care România le are la dispoziție. Dar, în goana de a crește veniturile și de a reduce cheltuielile, guvernul omite soluții care ar putea aduce venituri la buget, fără a pune noi taxe înrobitoare pentru profesiile liberale din România.”
Active de sute de milioane de euro ale statului sunt lăsate să se distrugă, fără a fi valorificate pentru a aduce la buget o parte din banii care lipsesc. Doar în Maramureș avem lăsate în paragină sediul Remin din Baia Mare, Hotelul Maramureș care aparține tot Remin, cabana Apelor Române din zona barajului Firiza, hotelul Cascada din Borșa al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, iar cabanele Romsilva sunt folosite doar cu circuit închis, ca în vremuri pe care ni le dorim uitate. Acest patrimoniu al statului, multiplicat la nivelul întregii țări, înseamnă active care valorează sute de milioane de euro, bani care ar putea veni la buget prin valorificarea acestor active.

Cu puțin efort, am putea aduce acești bani la buget, iar guvernul ar putea renunța să mai discute o măsură împovărătoare pentru liberii profesioniști, eliminarea plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și preconizata introducere a plății în sistem real la întregul venit, fără plafon – care practic dublează sarcina fiscală, precum și eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecințe asupra calității serviciilor oferite și costurilor acestora.
”Susțin toate demersurile făcute de UNBR pentru a nu se ajunge la supraimpozitarea profesiilor liberale și consider nefirească discriminarea nejustificată a acestor profesii față de alte domenii. Argumentele profesioniștilor trebuie să primeze în luarea deciziilor guvernanților” a concluzionat avocatul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele comisiei juridice a Senatului României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.