În prima etapă din 2018, duel cu liderul

0
176

• Ştiinţa Explorări Baia Mare – Steaua Bucureşti •

Primul meci oficial din 2018 este unul cît se poate de complicat pentru Ştiinţa Explorări, băimărenii urmînd să primească vizita liderului la zi, Steaua Bucureşti. Meciul se va disputa azi, 13 ianuarie, de la ora 18, şi va fi arbitrat de Daniel Hadade (Zalău) şi Lucian Husa (Cluj-Napoca). Observator FRV a fost desemnat Mihai Marin (Ploieşti).

Prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar şi a loturilor avute la dispoziţie de cei doi tehnicieni, e cît se poate de clar că gruparea din capitală este favorită la adjudecarea punctelor puse în joc. Însă voleibaliştii lui Marius Botea şi Sorin Pop chiar nu au nimic de pierdut, nu au de ce să joace sub presiune, iar de aici, şi cu un dram de noroc, poate rezulta o evoluţie pozitivă a gazdelor. Înaintea partidei de azi, Ştiinţa Explorări ocupă locul 9, cu numai 13 puncte, iar formaţia militară conduce campionatul, totalizînd 35 de puncte, avînd la activ doar un eşec.
Ştiinţa Explorări s-a întărit înaintea acestui joc, băimărenii transferîndu-l pe liberoul Mihai Popovici. Popovici este născut în Baia Mare în data de 13.09.1991 şi are 1,84 m înălţime. A terminat junioratul la CSŞ 2 Baia Mare, după care a jucat ca senior pentru Universitatea Cluj, în perioada 2010-2017. În prima parte a actualului sezon a evoluat pentru CSŞ 2 CNE Baia Mare. Acesta a semnat un contract cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, valabil pentru un sezon şi jumătate, joi după-amiază Mihai Popovici efectuînd primul antrenament alături de noii lui colegi.

Meci facil pentru oaspeţi
CSŞ 2 CNE Baia Mare – CSM Bucureşti

Tot azi va juca şi cealaltă grupare din Baia Mare, CSŞ 2 CNE. Nou promovata va primi replica tot a unei grupări din capitală, cea a CSM-ului.
Disputa dintre cele două formaţii e programată la ora 12.30, în sala de sport a Universităţii de Nord, şi va fi arbitrată de Lucian Husa şi Marius Şanta, în timp ce Mihai Marin este supervizorul desemnat de FRV pentru acest meci. Privind situaţia deloc roz din sînul echipei CSŞ 2, şi aici ne referim la faptul că majoritatea jucătorilor au părăsit corabia, adversarul băimărenilor nu va întîmpina dificultăţi în a cuceri cele trei puncte puse în joc. CSŞ 2 stă în acest moment în doar 8 jucători, parte dintre ei juniori, iar misiunea celor de la CSM Bucureşti este cît se poate de simplă în acest context. Cu şanse infime de a se regăsi şi în sezonul viitor pe prima scenă, CSŞ 2 se situează pe penultima poziţie, cu 7 puncte strînse, iar CSM Bucureşti vine în Baia Mare din postura ocupantei locului 5, cu 24 de puncte acumulate.

Programul etapei 14 (sîmbătă, 13 ianuarie): CSU UV Timişoara – CSVM Zalău, ora 17.00; Universitatea Cluj-Napoca – Unirea Dej, ora 12.00; Ştiinţa Explorări Baia Mare – Steaua Bucureşti, ora 18.00; Dinamo Bucureşti – SCMU Craiova (s-a jucat aseară); LMV Tricolorul Ploieşti – Arcada Galaţi, ora 15.30, Digi Sport; CSŞ 2 CNE Baia Mare – CSM Bucureşti, ora 12.30.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.