Primarul Cherecheş i-a dus pe consilierii locali să vadă condiţiile improprii de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi Direcţia de Venituri

0
564

• Demersuri pentru mutarea a două servicii importante în sedii noi •

Primarul Cătălin Cherecheş i-a invitat pe consilierii locali la o vizită de lucru pentru a vedea condiţiile improprii în care băimărenii sunt nevoiţi să aştepte când se adresează unor servicii importante din subordinea municipalităţii, dar şi climatul în care angajaţii celor două entităţi sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea. Spaţii insalubre, condiţii în care este greu de muncit şi cetăţeni primiţi în condiţii improprii. Aşa se poate descrie activitatea angajaţilor de la Direcţia de Venituri, dar şi a celor de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. Chiar şi aşa, consilierii băimăreni nu au acceptat până acum soluţiile propuse pentru a muta în alte sedii cele două servicii. Prima oprire a fost la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. Aici, angajaţii stau câte şase într-un birou de aproximativ 15 metri pătraţi. Aceeaşi problemă a fost identificată şi la Direcţia de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare.

foto 1 pag 3 material secunarCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Sunt două instituţii, două servicii publice importante pentru municipiul Baia Mare pentru că au o relaţie directă cu cetăţeanul, o relaţie directă cu publicul. Cele două servicii funcţionează în spaţii absolut insalubre, spaţii care nu oferă nici condiţii de muncă conform prevederilor legale colegilor noştri care muncesc acolo, dar nu oferă nici confort şi funcţionalitate băimărenilor care vin să îşi facă buletinele sau să îşi plătească taxele şi impozitele. Mi se pare absolut aberant să trebuiască să stai în picioare ore în şir pe o scară pentru a ajunge la etajul I sau II să îţi faci un buletin. Mi se pare într-un fel deplasat ca cei care vin să îşi plătească taxele şi impozitele, bani din care dezvoltăm oraşul, să nu beneficieze de servicii foarte rapide. Sunt clădiri vechi şi sunt clădiri unde este igrasie şi în care nu întoteauna sunt întrunite toate condiţiile pentru ca angajaţii Primăriei Baia Mare să îşi poată desfăşura corect activitatea. Mai mult decât atât, uneori chiar le punem în pericol sănătatea pentru că mirosul, igrasia, umiditatea nu cred că fac bine cuiva”.

Soluţii ar fi, dar Consiliul Local nu a agreat până acum mutarea celor două servicii în sedii decente

În cadrul şedinţelor de Consiliu Local au fost formulate de multe ori proiecte de hotărâre pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă cele două servicii. Doar că aceste soluţii nu au fost niciodată acceptate de forul decizional.

pag 3 foto 2Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am venit şi cu soluţii în faţa Consiliului Local şi de fiecare dată aceste soluţii au fost puse deoparte, cerându-se tot timpul explicaţii, cerându-se tot timpul alte soluţii sau modificarea soluţiilor. Iniţial am vrut să modificăm structura în cadrul sediului Primăriei Baia Mare şi să facem acolo sediul pentru buletine. Nu s-a dorit acest lucru. Mai departe am vrut să mutăm în Centrul Istoric aceste servicii şi iar s-a comentat asupra acestui lucru. Am gândit ca până la momentul în care toată primăria se va muta în Centrul Istoric, unde vom avea un centru administrativ integrat, să închiriem la un preţ rezonabil, care să fie acceptabil pentru noi, pe o perioadă scurtă de timp, un spaţiu unde să poată funcţiona cele două servicii într-un mod civilizat. Dar un spaţiu care să nu necesite nici investiţii majore, renovări sau dotări. Nu s-a vrut acest lucru şi din acest motiv am dorit ca în ultimă instanţă să îi chem pe consilieri să vadă cu ochii lor exact la faţa locului despre ce este vorba, pentru că cred că de multă vreme nu şi-au făcut buletinele sau nu şi-au plătit personal taxele şi impozitele”.

Mai mult, Cătălin Cherecheş a arătat că vizitele în teren ca şi cea de ieri vor fi repetate în fiecare săptămână, pentru ca aleşii băimăreni să vadă cu ochii lor problemele din teren, probleme ale căror soluţii au fost deja oferite în diverse proiecte de hotărâre, însă ei s-au abţinut sau au votat împotrivă. „Aşa, stând doar în nişte sedii de partid şi votând doar cum le spune un preşedinte de partid în conformitate cu interesele lui, nu rezolvăm nimic. Totuşi aceşti oameni care vin în Consiliul Local ar trebui să se gândească că ei reprezintă oraşul. Ei nu reprezintă vreun efemer preşedinte de partid sau chiar vreun partid. Ca şi logică, Consiliul Local este o entitate prin care se manifestă autoritatea locală, dar reprezentativă pentru cetăţeni. Atâta vreme cât tu nu ştii cum se fac buletinele şi cum se plătesc taxele şi impozitele, nu ai ce căuta în Consiliul Local. În urma acestei vizite cred că se simt mulţi dintre ei ruşinaţi”, a mai spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
La următoarea şedinţă se va lua o decizie în privinţa mutării celor două servicii în sedii noi
La finalul vizitei, aleşii băimăreni, însoţiţi de primarul Cătălin Cherecheş, au vizitat un sediu pentru care au primit o ofertă de închiriere. Locul se află în centrul municipiului Baia Mare, lângă parcul din zona primăriei. Este vorba de sediul fostei bănci Mindbank, poziţionată într-o zonă centrală, lângă primărie, vizavi de Prefectură. O decizie privind mutarea activităţii Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, dar şi a Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare, va fi luată în şedinţa Consiliului Local care urmează să fie organizată la finele acestei săptămâni. Cel mai probabil, până în 30 martie, cele două servicii îşi vor desfăşura activitatea într-o nouă locaţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.