Premiere la faza eparhială a concursului “Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

0
849

nnn Camelia TOCACI
Participanţii la etapa eparhială a concursului “Biserica şi Şcoala din sufletul meu” au fost premiaţi în prezenţa PS Iustin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Festivitatea s-a desfăşurat în Sala “Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare. Echipa câştigătoare va fi prezentă în 21 mai la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, ocazie cu care va fi premiată de Patriarhul României, PF Daniel.
Concursul naţional de creaţie “Biserica şi Şcoala din Sufletul meu” a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Competiţia s-a adresat copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie şi tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor. Întrecerea de anul acesta are o conotaţie aparte, pentru că s-a desfăşurat în Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. La nivel de protopopiat au fost înscrise în concurs peste 80 de proiecte, iar pentru ultima fază a competiţiei au rămas 23 de proiecte. “Avem profesori de religie care au o datorie sfântă şi aceasta se vede din concursurile pe care le organizează sectorul Teologic-Educaţional şi vă felicităm şi pe cei care conduceţi protopopiatele şi pe cei care coordonaţi asociaţiile şi tineretul din protopopiate pentru frumuseţea acestei lucrări care este de mare importanţă pentru viitorul Bisericii Ortodoxe. Am venit cu mare drag să binecuvântăm această etapă. Au fost 81 de proiecte la nivel de prootpoiat, s-au calificat 23 la nivel eparhial. Şi sunteţi peste 60 de reprezentanţi aici în faţa noastră, cei mai mulţi îmbrăcaţi în portul tradiţional”, a declarat PS Iustin Sigheteanul. La faza eparhială, comisia de evaluare a fost formată din pr. Gavril Vasile Băban, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, pr. Florin Hoban, inspector şcolar judeţean pentru religie, profesor de limba şi literatura română, Camelia Morar, profesorul de religie, Cosmin Lauran, profesor de educaţie plastică, Dumitriţa Daniela Filip şi din partea mass-media, Camelia Tocaci. În cadrul festivităţii au fost acordate diplome de participare şi iconiţe pentru reprezentanţii din fiecare parohie participantă în concurs. Totodată s-au dat premii în obiecte şi diplome pentru locurile I, II şi III. Cei de pe locul I vor reprezenta Episcopia Maramureşului şi Sătmarului la faza pe Patriarhie, care va avea loc sâmbătă, 21 mai, în Bucureşti, cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale, închinat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. “Festivitatea de premiere va avea loc în data de 21 mai la Catedrala Patriarhală, iar premiile în obiecte vor fi înmânate de însuşi PF Părinte Patriarh Daniel”, a punctat preotul Gavril Băban.

Premiile fazei eparhiale:

Locul I: Parohia „Naşterea Maicii Domnului” Cavnic, Protopopiatul Lăpuş, pentru portofoliul “Micul creştin – misionar al lui Hristos”, coordonat de pr. Andrei Chira şi prof. Valeria Iacob
Locul al II-lea: Parohiile „Înălţarea Domnului” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Tg. Lăpuş, cu portofoliul „Biserica şi şcoala – lumina sufletului meu”, coordonat de Pr. Andrei Baboşan, prof. Mariana Pop şi prof. Rodica Vele
Locul al III-lea – Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Dacia, Protopopiatul Carei, pentru portofoliul „Biserica şi şcoala – uşi deschise sufletelor inocente”, coordonat de pr. Florin Ioan Mocan şi prof. Nicoleta Florica Mocan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.