Aici se agaţă harta-n cui? Jelui-m-aş şi n-am CUI!

0
1214

Peste noapte, sighetenii s-au trezit cu un cui înfipt pe aleea pietonală Corneliu Coposu, în faţa aripii estice a Primăriei municipiului dintre ape.
Primarul Horia Scubli, ”ctitorul” acestei lucrări spune că nu este vorba de un monument, ci de un simbol mai şugubăţ al municipiului cunoscut de decenii ca locul în care se agaţă harta în cui.
La baza acestei ”opere”, există inscripţionată o explicaţie care dă mură-n gură ”secretul” cuiului. Numai că placa trebuia pusă pe partea opusă astfel încât cititorul să stea cu faţa la Nord, locul în care se agaţă toate hărţile! Pe placă putea să fie doar conturul României, şi un cap de cui în nord, în dreptul Sighetului. Iar dacă nordul municipiului este pe graniţa cu Ucraina, atunci acest simbol şugubăţ trebuia amplasat sau trebuie mutat la locul lui, la Nord, lângă podul istoric, de exemplu, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighet-Solotvino.
Până atunci, ctitorul poate obţine şi avizele necesare de la Urbanism, Consiliul local şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş. CUI-sighetChiar şi de la ISU! Pe actualul amplasament cuiul nu va sparge roţile autospecialelor de Pompieri ci pur şi simplu blochează accesul acestora pe pietonală, în caz de incendiu la Primărie, Judecătorie, Parchet, ANAF, Memorial Birouri, spaţii comerciale!

Jelui-m-aş şi n-am cui,
numai lui, primarului
Să-i dea Domnul cu duiumul
bani să ne repare drumul,
să-i dea Domnul la parale
să gate case sociale.
De 7 ani scos la lumină,
blocul Fux nu se termină!
Jelui-m-aş şi n-am cui,
numai lui, primarului,
să-i dea Domnul bani cu poala
şi să ne repare sala
amatorilor de artă
de sub cuiul prins pe hartă.
STUDIO, MUNCITORESC, două săli să-i amintesc.
Să bată primul pilon
la noul pod din beton,
peste apă, la confraţi
de istorie uitaţi.
În centrul oraşului, jelui-m-aş că am (şi) CUI!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.