Agresiune asupra unui pădurar, în Dragomireşti

0
509

Un angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Grigore T., pădurar al Ocolului Silvic Dragomireşti, din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost agresat luni, 29 mai, de către două persoane necunoscute, în timpul patrulării în cantonul silvic, acesta fiind lovit, ulterior cei doi agresori deposedându-l de arma de serviciu, marca Sadu, folosind-o împotriva pădurarului.

Grigore T. se afla în patrulare, în zona Tibău, când a descoperit aproximativ 25 metri cubi de lemn, tăiaţi ilegal, de esenţă răşi­noase, abandonaţi la marginea unui drum. La scurt timp, la faţa locului a sosit un autoturism de teren, fără numere de înmatriculare. Din autovehicul au coborât două persoane care l-au lovit de mai multe ori, apoi i-au luat cheile de la autoturism şi arma de serviciu, trăgând două focuri de armă spre pădurar, fără a-l nimeri.
Pădurarul se afla într-o zonă neacoperită de telefonia mobilă, fiind descoperit ulterior de şeful de district, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la Spitalul din Borşa, fiind în continuare internat. Arma de serviciu a fost predată ulterior de două persoane la sediul Poliţiei oraşului Borşa.
De la începutul anului, acesta este al şaptesprezecelea caz de agresiune asupra angajaţilor Romsilva, care asigură paza pădurilor, din aceştia, opt necesitând îngrijiri medicale. În ultimii nouă ani au fost înregistrate, în total, 268 de agresiuni asupra personalului silvic angajat al Romsilva.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a intensificat activităţile de pază şi control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut şi cu încă 20,86% în primul trimestru al acestui an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.