Câştigătorii Festivalului Atelier

0
1451

Marele premiu al Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier” a revenit unui spectacol realizat de Teatrul Municipal Baia Mare în colaborare cu Compania La Cie Menteuse (Belgia).
Astfel, juriul a decis că premiul pentru cel mai bun spectacol trebuie să ajungă la „Fantomelor noastre”. Premiul a constat în lucrarea „Lăcaş maramureşean”, oferită de artista Maria Berciu. Pe lista nominalizărilor pentru marele premiu au mai fost spectacolele „Oedip celor ce vor să ştie”, pus în scenă de Nolddang Theatre Troupe din Seul, Coreea de Sud şi „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, realizat de Trap Door Theatre din Chicago. La actuala ediţie juriul a fost format din: Cristian Ban – preşedintele juriului, Gabriela Lupu, Lorena Copil, Ştefan Caraman şi Ioan Botiş.

Premiile juriului

La categoria cea mai bună actriţă, câştigătoare au fost: Denisa Blag, Ioana-Maria Repciuc, Paula Rotar pentru rolurile din spectacolul “ALL OVER YOUR FACE”, al Teatrului Reactor de Creaţie şi Experiment din Cluj-Napoca. Premiul a constat în lucrările LANDSCAPE de Vasile Naşcu, PLEDOARIA INOCENŢEI de Nagy Anamaria, VECERNIA de Boloni Maria. Premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui Richard Balint pentru rolul din spectacolul „LEONCE ŞI LENA”, al Teatrului Regina Maria Oradea. Câştigătorul a primit ca premiu lucrarea „Portretul lui Eugene Ionesco”, oferită de artistul plastic Vasile Naşcu. Cel mai bun regizor a fost desemnat Zoltan Balasz pentru spectacolul „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, realizat de Trap Door Theatre din Chicago. Premiul a constat în tabloul „Pădurea”, oferit de artista Laura Ghinea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Maramureş. La categoria cel mai bun scenograf, câştigător a fost desemnat Adrian Damian pentru spectacolul „Leonce şi Lena”, pus în scenă de Teatrul Regina Maria Oradea. Premiul a constat în lucrarea „Menester dansează” de Agatha Hory. În cadrul evenimentului au fost acordate şi două premii speciale ale juriului. Unul dintre premii a revenit Adei Milea pentru muzica din spectacolul „Leonce şi Lena”, pus în scenă de Teatrul Regina Maria Oradea, iar al doilea premiu a fost acordat pentru „Experimentul” şi „Cultură-n şură”, premiile constând în lucrările „Portretul lui Charles Darwin”, oferit de artistul Paul Covaci şi „Fereastra”, de Alin Hereş.

Premiile publicului

La Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”, un cuvânt greu de spus l-a avut şi publicul care a acordat premiile spectacolelor preferate. Premiile publicului au fost votate de spectatori fideli care au văzut toate spectacolele: Iolanda şi Maria Petric, Nicolae Weisz, Angela Dobrai, Doina Rogojan, Paul Grosoşiu, Gelu Marian, Flori Mone, Katia Bauer. Astfel, premiul pentru cel mai bun spectacol a rămas tot în Baia Mare. Câştigător la această categorie a fost „Edmond” (Teatrul Municipal Baia Mare), regia artistică Andrei Dinu. Premiul pentru cel mai bun regizor a ajuns tot la Andrei Dinu pentru „Edmond”. Cei mai buni actori au fost desemnaţi: Richard Balint – pentru rolul Valerio din spectacolul “LEONCE ŞI LENA ”, Teatrul Regina Maria Oradea, Harsanyi Attila – pentru rolul Popriscin din spectacolul „JURNALUL UNUI NEBUN” de la Compania de Teatru Aradi Kamara­szinhaz & Teatrul Sanyi Es Aranka Budapesta şi Eduard Bîndiu – pentru rolul Edmond din spectacolul EDMOND, Teatrul Municipal Baia Mare. Premiul pentru cea mai bună actriţă a revenit Irinei Naum pentru rolul Carol din spectacolul „OLEANNA”, re­gia Vlad Cristache, Teatrul Jean Bart Tulcea. Premiul pentru cel mai bun scenograf a fost câştigat de Aaron O”Neill – pentru scenografia spectacolului „ ISTORIA COMUNISMULUI POVESTITĂ PENTRU BOLNAVII MINTALI”, regia Zoltan Balazs, Teatrul Trap Door, Chicago, Adrian Damian – pentru spectacolul LEONCE ŞI LENA, regia Mihai Mănuţiu Teatrul Regina Maria Oradea şi Mihai Vălu pentru scenografia spectacolului EDMOND regia Andrei Dinu, Teatrul Municipal Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.