Elevii din comuna Lăpuş dăruiesc legume şi fructe

0
323

 

În perioada 13-19 noiembrie 2017, la nivelul Şcolii Gimnaziale din comuna Lăpuş, s-a desfăşurat o campanie de colectare de legume şi fructe pentru copiii cu dizabilităţi de la Centrul şcolar de educaţie incluzivă din Tg. Lăpuş şi pentru bătrînii aflaţi în îngrijirea Unităţii de asistenţă medico-socială din acest oraş.
Deşi nu-i considerată o comună pomicolă, în Lăpuş se cultivă pomi fructiferi şi există grădini de legume în gospodăriile oamenilor.
Prof. Mariana Dumitru, directoarea şcolii lăpuşene, ne-a spus: “Acţiunea este prima dintr-o serie de activităţi care vor avea loc între cele trei instituţii partenere: Şcoala Gimnazială Lăpuş, Centrul de educaţie incluzivă Tg. Lăpuş, director Sorin Vatavului, şi UAMS Tg. Lăpuş, director Caius Cezar Leucian. Colaborarea are drept scop organizarea şi desfăşurarea de activităţi extraşcolare şi de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară pentru anul şcolar 2017-2018, în vederea creşterii interacţiunii şi incluziunii sociale. Elevii şcolii noastre au răspuns cu entuziasm acestei activităţi de voluntariat, adunînd, sub îndrumarea învăţătorilor şi profesorilor diriginţi, cantităţi mari de legume şi fructe. Recompensa a fost pe măsură, entuziasmul de pe chipul celor care au primit aceste daruri a adus fericire în sufletele elevilor, bucuria de a dărui fiind infinită. Este o lecţie pe care trebuie să o învăţăm cu toţii, copii şi adulţi. Nu darurile scumpe sînt importante, uneori este suficient un zîmbet cald, o vorbă bună, o strîngere de mînă, pentru a aduce puţină fericire în viaţa unor bătrîni sau copii încercaţi de soartă. Gesturile mici făcute din suflet te îmbogăţesc pe tine în primul rînd, iar apoi alină inimile celorlalţi”.
Cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor acestora li se cuvin cu prisosinţă laude.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.