3 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului

0
126

Participanţii la traficul rutier au nevoie de siguranţă, iar poliţiştii sunt prezenţi pe drumurile publice în primul rând pentru a contribui la diminuarea numărului de evenimente rutiere şi implicit de persoane rănite. Doi bărbaţi, care conduceau în stare de ebrietate, au fost opriţi, joi, de poliţiştii din Şomcuta Mare, înainte de a fi implicaţi în accidente de circulaţie.

• Un tânăr, de 31 de ani, a fost depistat joi seara, la ora 23.30, pe raza localităţii Buciumi. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
• Celălalt bărbat, de 36 de ani, a fost oprit pe raza localităţii Vălenii Şomcutei, în jurul orei 04. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Alcoolul nu i-a purtat noroc nici unui şofer din Baia Mare. Joi, după-amiază, acesta a condus un autoturism între localităţile Ulmeni – Mânău, a avariat uşor un alt autovehicul, şi şi-a continuat deplasarea, însă a fost oprit la scurt timp de poliţiştii din Ulmeni. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei trei bărbaţi au fost conduşi la spital sau centre de permanenţă pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.
Conducerea unui autovehicul de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice de sânge are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.