Ziua Internațională de Comemorare a lucrătorilor decedați și răniți • 7 maramureșeni decedați la locul de muncă

0
52

Organizația Internațională a Muncii sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă pe 28 aprilie a fiecărui an pentru promovarea la nivel mondial a prevenirii accidentelor și a bolilor profesionale.

Angajați mai stresați și mai hărțuiți, pe fondul pandemiei

Începând de anul trecut se observă că pandemia de COVID-19 a avut un impact profund în ce privește aproape fiecare aspect al lumii muncii – de la amenințarea imediată de a se infecta cu noul coronavirus până la pierderile de locuri de muncă pe scară largă în sectoarele-cheie.
Noile practici și proceduri de lucru adoptate pentru a atenua răspândirea virusului pot crea, de asemenea, noi riscuri în materie de sănătate și securitate în muncă, inclusiv pericole chimice, ergonomice și psihosociale. De aceea este important să se asigure respectarea tuturor reglementărilor în materie de securitate și sănătate în muncă, printre soluțiile enumerate fiind controalele tehnice și verificările administrative și organizaționale.

Mai puțini decedați la serviciu

În 28 aprilie, mișcarea sindicală din lume comemorează Ziua Internațională de Comemorare a lucrătorilor decedați și răniți. Pentru a onora memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale se organizează simultan campanii de conștientizare și informare în întreaga lume.
În România, numărul accidentelor de muncă a scăzut în ultimi doi ani. Astfel, în 2020 s-au înregistrat 4.375 persoane accidentate (față de 5.822 în 2019). În județul Maramureș, s-au înregistrat 144 persoane accidentate (181 persoane în 2019), din care 7 accidentate mortal (6 în 2019). Cele mai multe accidente de muncă s-au înregistrat în fabricarea de mobilă – 40, industria construcțiilor metalice – 17 și construcții de clădiri – 16 accidente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.