Zeci de deficiențe constatate la angajatorii maramureșeni

0
30

Inspectorii de muncă maramureșeni au început anul în forță. După ce în prima parte a lunii au dat 50 de sancțiuni angajatorilor din județ, în intervalul 13-19 ianuarie au sancționat încă 25 de agenți economici.
Astfel, au fost controlați 78 agenți economici – 43 în domeniul relațiilor de muncă și 35 în domeniul securității și să­nă­tății în muncă – și s-au găsit 68 de deficiențe, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate.
În cadrul controalelor au fost sancționați 25 de agenți economici, fiind aplicate 38 sancțiuni contravenționale, respectiv 5 amenzi și 33 avertismente. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 24.500 lei.


Angajatorii maramureșeni nu respectă dialogul social

Anul trecut, inspectorii de muncă maramureșeni au verificat dacă angajatorii respectă prevederile legii dialogului social. Au fost verificați 103 agenți economici care au mai mult de 21 de salariați.
Din totalul celor verificați s-a constatat că 43 nu respectă prevederile legale cu privire la obligativitatea negocierii și încheierii contractului colectiv de muncă la nivel de unitate și înregistrarea acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș. Pentru remedierea deficiențelor constatate s-au dispus 43 de măsuri. Angajatorii sunt informați că, pe site-ul instituției au fost afișate toate actele și pașii ce trebuie urmați în vederea înregistrării contractelor colective de muncă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.