Sute de imigranţi ar putea ajunge la Centrul regional Şomcuta Mare

2
2798

Leonard Orban, consilierul pe politici europene al preşedintelui României, Klaus Iohannis, a anunţat alaltăieri faptul că, în luna noiembrie, ţara noastră va primi peste 1.700 de imigranţi care vor fi cazaţi în cele şase centre aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). Dacă declaraţia se va adeveri, şi în Maramureş vor sosi imigranţi, aceştia urmînd să fie cazaţi la Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Şomcuta Mare.

Leonard Orban
Leonard Orban

1.785 de imigranţi în şase centre din ţară

“Oferta a fost făcută de către Guvernul României şi este următoarea: 1.705 migranţi pe aşa-numitul mecanism de relocare intra-UE, adică să preluăm 1.705 persoane din alte state membre, mai precis din Grecia sau Italia, pe o perioadă de doi ani, începînd cu luna noiembrie 2015. Şi pe relocarea extra-UE, deci din tabere de refugiaţi din afara UE, 80 de persoane, tot pe o perioadă de doi ani. În total, oferta făcută de Guvernul României a fost de 1.785 de persoane”, a precizat Ludovic Orban. Astfel, locaţiile în care ar putea ajunge cei 1.785 de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu sînt cele şase centre ale IGI din ţară, aflate în: Bucureşti, Giurgiu, Galaţi, Şomcuta Mare, Rădăuţi şi Timişoara. În aceste centre, imigranţii vor beneficia de cazare, asistenţă medicală şi servicii consulare. De asemenea, vor primi mîncare şi apă. Inspector principal de po­liţie Simona Chiorean, director împuternicit al centrului din Şomcuta Mare, a punctat faptul că, deocamdată, nu au fost transmise informaţii la nivel instituţional vizavi de această situaţie. Totuşi, centrul din Şomcuta Mare are spaţiu de cazare pentru 100 de persoane, cu posibilitate de dublare.

Centrul pentru refugiaţi Şomcuta Mare
Centrul pentru refugiaţi Şomcuta Mare

“România este complet nepregătită pentru a integra migranţi”

Consilierul pe politici europene al preşedintelui României, Klaus Iohannis, a mai declarat faptul că, după părerea sa, ţara noastră încă nu este pregătită să integreze migranţi. „E o părere personală, subliniez: România este complet nepregătită pentru a integra migranţi. (…) În calitate de comisar european, am vizitat foarte multe state membre şi am văzut problemele care există în ceea ce priveşte integrarea migranţilor, de la problemele adulţilor – dificultăţile de găsire a unui loc de muncă, învăţarea limbii ţării gazdă – pînă la dificultăţile pe care le au copiii să se integreze în sistemele şcolare. (…) Cred că în România – şi în acest context, dar trebuie să lăsăm la o parte acest context hai să-i spunem exploziv care există la nivel european – este nevoie de discuţii foarte serioase între specialişti, să stabilim cum ne putem pregăti pentru integrarea migranţilor. E ridicol să crezi că într-o Europă deschisă, mai devreme sau mai tîrziu, nu vor veni migranţi la tine, că nu se vor stabili din ce în ce mai mulţi străini, nu neapărat din Asia, de pe alte continente, şi vor veni şi vei avea probleme de integrare”, a mai spus Orban.

2 COMENTARII

  1. Camelian Propinatiu – m-am străduit din rărunchi sa fac legătura intre prefectura și instrumentul pantofarului cu care se fac găurile in talpa, sau mai pe scurt intre articol si comentariul dumneavoastră, dar oricât am încercat, n-am înțeles „raționamentul” intre ce-ar avea refugiații azilanți de la Șomcuta de-face cu un sediu al Uniunii Scriitorilor si cu un adăpost al oropsitului Muzeu al Literaturii, sau cu Palatul Snagov, ori cu Palatul Primăverii.
    Alea sunt plăcintele României din bugetul nostru personal iar azilanții sunt plăcintele Uniunii Europene din bugetul ONU.
    ONU nu va poate da Palatul Primăverii nici dumneavoastră si nici refugiaților pt ca nu are jurisdicție asupra acestuia.

  2. La noi in postromânism, clasa politica nu mai are unde invata patriotismul si ori Ponta ori Gorghiu tb sa investesca in Infrastructura Intelectuala, sa învie TVR Cultural, sa ajute Muzeul Naţional de Istorie, sa importe ArteTV si sa gaseasca fie si in Ilfov un sediu Uniunii Scriitorilor si un adapost oropsitului Muzeu al Literaturii, Palatul Snagov, daca Palatul Primaverii nu se da: http://www.evz.ro/campanie-evz-cultura-incotro-muzeul-national-al-literaturii-romane-asasinat.html
    http://adevarul.ro/cultura/istorie/muzeului-national-istorie-romaniei-bucuresti-inchide-cinci-ani-1_55b7e61af5eaafab2c08ff13/index.html
    http://www.mnir.ro/index.php/43-de-ani-de-la-inaugurarea-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.