Ministrul Muncii, în Maramureş

0
556

Vineri după-amiază, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a poposit la Sighetu Marmaţiei.
A venit din Ţara Oaşului, de la Negreşti-Oaş, unde a avut întâlniri de lucru. Sosită cu întârziere la Sighet, faţă de ora programată, Rovana Plumb a sărit peste celelalte etape ale vizitei şi s-a oprit doar la sediul PSD, unde a dialogat cu răbdare şi pe înţelesul tuturor nu doar cu staff-ul local PSD (Sorin Vlaşin, preşedinte executiv; Eugenia Godja, preşedinte de onoare şi consilier judeţean; consilieri locali etc.), dar şi cu şefa Direcţiei de Asistenţă Socială de pe lângă Primăria Sighet şi cu numeroşi cetăţeni interesaţi de problemele sociale.
Ministrul Muncii a făcut o trecere în revistă a ultimelor noutăţi în legislaţia muncii şi protecţiei sociale, a vorbit despre majorarea salariilor, noua Lege a Salarizării, despre ajutoarele sociale, despre legislaţia muncii, domnia sa recunoscând că Ministerul ei “se ocupă de legislaţia celor care încă nu au intrat în viaţă, până la acei care au ieşit din viaţă” (de la concediile prenatale, până la pensia de urmaş). Se vor acorda îndemnizaţii speciale preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor, pe timpul cât aceştia îşi exercită mandatul. Cetăţenii au venit cu diverse probleme sociale. Cetăţeanul Pasere, bunăoară, s-a lamentat că după 47 de ani de muncă are doar 600 lei pensie! Rovana Plumb a promis că va analiza personal acest caz. S-a discutat despre curatelă, ajutorul persoanelor cu handicap, normele didactice, locurile de muncă nou create în ultimii ani (din 2014 până în prezent, 100 de mii de tineri şi-au găsit loc de muncă). Ministrul Muncii a adăugat că şomajul în rândul tinerilor a scăzut cu aproape 5 procente, din 2012 până astăzi, şi că nu-şi doreşte o lege a tinerilor de stânga sau de dreapta, ci îşi doreşte o lege a tuturor tinerilor din România.
După importanta întrevedere de la Sighetu Marmaţiei, Rovana Plumb, însoţită de Sorin Vlaşin, a plecat la Poienile de sub Munte, cea mai populată şi extinsă comună din judeţ. Acesta este motivul pentru care zeci de familii din cătunele îndepărtate de centrul localităţii nu au nici azi curent electric în case, iar Rovana Plumb vrea să se implice personal în rezolvarea doleanţelor cetăţenilor din această zonă, împreună cu autorităţile locale şi cu cele judeţene. (I.D.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.