Nereguli şi sancţiuni pentru FCM Baia Mare

0
463

Joi, 29 octombrie, între orele 17.30 şi 00.20, jandarmii au asigurat măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul dintre echipele FC Municipal Baia Mare şi FC Steaua Bucureşti, din cadrul optimilor de finală a Cupei României la fotbal.

La ora 19.30, ca urmare a discuţiilor purtate între oficiali şi responsabilii forţelor de ordine, organizatorul a solicitat firmei de pază închiderea porţilor de acces în stadion, datorită ocupării în totalitate a locurilor disponibile.
Însă, în zona porţilor de acces au continuat să sosească spectatori, posesori de bilete de acces. Raportat la numărul mare de spectatori şi a pătrunderii în peluza nord, observatorul nu a permis începerea meciului şi a solicitat unele măsuri suplimentare de siguranţă în interiorul stadionului.
După realizarea măsurilor solicitate de către observator, s-a permis începerea meciului, acesta desfăşurându-se fără probleme. De asemenea, defluirea spectatorilor s-a realizat în condiţii de deplină siguranţă, neînregistrându-se evenimente.
Lacunele din organizarea meciului au generat neregulile constatate de către observatori şi forţele de ordine, acestea fiind asumate de către clubul de fotbal din municipiu.
Ca urmare a neregulilor din organizarea meciului, Jandarmeria Maramureş a dispus măsura sancţionării organizatorului meciului de fotbal pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Legea nr. 4/2008, modificată şi completată de Legea nr. 10/2012.
Totodată, o persoană a fost sancţionată contravenţional şi complementar prin interzicere a accesului la competiţii sportive – fotbal, pentru o perioadă de 6 luni, pentru nerespectarea obligaţiilor spectatorilor pe timpul participării la competiţiile sportive.

În plenul Consiliului Local

Primarul Cătălin Cherecheş i-a felicitat pe fotbaliştii de la FCM Baia Mare

– municipiul va avea un stadion nou, la standarde moderne –

Vineri, 30 octombrie, înainte de plecarea la Mioveni, în plenul Consiliului Local, jucătorii şi tehnicienii de la FC Municipal Baia Mare au fost felicitaţi de către primarul Cătălin Cherecheş pentru devotamentul şi modul în care au jucat cele 120 de minute, în meciul disputat cu echipa Steaua Bucureşti în cadrul optimilor Cupei României la Fotbal. Pe lîngă felicitări, primarul Cătălin Cherecheş le-a dezvăluit acestora care sînt viitoarele planuri ale Administraţiei Publice Locale în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii fotbalistice. Astfel, municipiul Baia Mare va avea un stadion nou, o bază sportivă modernă dedicată activităţilor sportive cu toate dotările necesare.
„Din perspectiva infrastructurii sportive pentru fotbal, ştiu foarte clar că este o chestiune greşită dacă investim în Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”. Ipotetic şi bineînţeles gîndindu-ne la ceea ce vrem să se întîmple în vara anului viitor, respectiv la promovare, dacă echipa noastră ar fi în Liga Naţională şi am avea două meciuri pe lună acasă, şi cel puţin un meci să fie cu o echipă mai importantă şi să creeze emulaţie mai mare, oraşul e blocat. Stadionul este într-o zonă relativ centrală a oraşului, cu o conec­tivitate destul de scăzută şi cred că trebuie, împreună cu dumneavoastră şi cu specialiştii din domeniul urbanistic, să găsim un alt loc, în care să facem o bază sportivă pentru fotbal, aşa cum trebuie. E mai ieftin şi mult mai eficient să realizăm o bază sportivă nouă, un stadion nou, cu tot ceea ce înseamnă infrastructură pentru antrenament, cu tot ce înseamnă dotări, decît să investim într-un stadion care nu poate să fie decît cîrpit” – a precizat primarul Cătălin Cherecheş.
O decizie pentru locul în care va fi amplasat noul stadion al municipiului Baia Mare dar şi standardele la care acesta va fi construit va fi luată pînă la finele acestui an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.