Medicii de familie nu mai pot elibera reţete compensate şi bilete de trimitere

0
678

Începând de azi, medicii de familie sunt în imposibilitate de a mai elibera bilete de trimitere şi reţete compensate, pentru că a expirat contractul-ca­dru pe 2016, iar act adiţional la contract încă nu există.
Dr. Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Maramureş, declară că toţi medicii de familie îşi vor consulta bolnavii, gratuit: „Nu putem să lăsăm bolnavii fără consultaţie. Nu vom putea elibera, în schimb, reţete compensate şi nici bilete de trimitere către medicii specialişti, întrucât am funcţiona nelegal, şi dacă vine Curtea de Conturi ne sancţionează. Am primit din partea CNAS un comunicat, dar este neasumat, neînregistrat, neştampilat, nesemnat, deci fără valoare juridică!”
Conducerea CAS Maramureş are altă părere: „În baza H.G. 200 din 30 martie 2016 s-a prorogat până la data de 1 iulie 2016, termenul de aplicare a prevederilor H.G. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017. Astfel, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2016 aplicarea H.G. 400 din 2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru. Pentru perioada 1 aprilie 2016 – 30 iunie 2016, CAS Maramureş va încheia acte adiţionale la contractele derulate în anul 2015” – a precizat jr. Claudia Ganea, purtător de cuvânt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.