Centrul S.M.U.R.D. a fost inaugurat la Cavnic

0
780

Sâmbătă, 2 aprilie, s-a inaugurat centrul S.M.U.R.D., punctul de lucru Cavnic. Acesta este aflat în subordinea Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare.
”Deschiderea acestui punct de lucru de prim ajutor în localitatea noastră era necesară. Ştim cu toţii că nevoia de aşa ceva a fost foarte mare la Cavnic, pentru că aici, dacă exista o problemă, trebuia să aşteptăm 30-40 de minute şi uneori, iarna, câte o oră maşina de intervenţie ca să sosească la Cavnic. Nu din vina celor care răspund, ci din cauza drumurilor, a distanţei mari şi a faptului că suntem un oraş la poalele munţilor Gutâi şi e greu de ajuns la el. Dar cred că din acest moment toate problemele apărute vor fi rezolvate mai repede. Autospeciala cu care este dotat centrul de prim ajutor va ajunge în maximum 10 minute oriunde există o problemă în oraş. Pentru asta doresc să mulţumesc tuturor celor implicaţi, care au făcut posibil acest lucru”, a declarat Vladimir Petruţ, primarul Cavnicului.
Punctul de lucru este dotat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, încadrată cu personal voluntar din cadrul Primăriei Cavnic şi un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. Astfel, echipa este formată din doi paramedici aparţinând ISU Maramureş şi un voluntar de la Primăria Cavnic, care a absolvit cursul de prim ajutor din cadrul Centrului de Pregătire de la Sibiu. La eveniment au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Maramureş, ai I.G.S.U., cultelor religioase, unităţilor şi instituţiilor aparţinând Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar şi ai inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din judeţele vecine Maramureşului (Satu Mare, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj), precum şi cei ai instituţiilor cu care I.S.U. Maramureş colaborează.
Înfiinţarea punctului de lucru de la Cavnic va reduce practic timpul de răspuns la intervenţiile de tip medical de la 40 de minute la circa 10 minute în localitate. Noua unitate de intervenţie va acoperi oraşul Cavnic, dar şi comuna Şişeşti cu satele aparţinătoare: Plopiş, Şurdeşti, Cetăţele, respectiv satul Făureşti, aparţinând de comuna Copalnic Mănăştur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.