Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş ne informează că în cursul lunii august 2016 a recoltat şi examinat 10 probe de sanitaţie pentru: 4 carcase de vită din abatoare, 1 probă de carne tocată dintr-o carmangerie, 1 probă de brînză proaspătă dintr-un magazin, 2 probe de carne preparată din supermarket, 1 probă de brînză proaspătă adusă de la o unitate de procesare din alt judeţ. Analizele au relevat prezenţa E.coli verotoxigenă în brînza proaspătă recoltată din reţeaua comercială. Întreaga cantitate găsită pe stoc a fost sechestrată şi dirijată spre neutralizare. Sănătatea consumatorilor nu a fost pusă în pericol, ne informează directorul executiv dr. Dănuţ Crişan. (Este însă un semnal de precauţie, deoarece brînza proaspătă din lapte de vacă este dată adesea în hrana copiilor!)