Proiect: Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă

0
362

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că angajaţii din sistemul public vor primi un tichet de vacanţă, cel târziu la 1 iulie, deşi Ministerul Finanţelor propune şi pentru acest an suspendarea acordării de vouchere de vacanţă. În prezent, doar angajaţii din mediul privat pot beneficia de aceste tichete. Potrivit legii, se pot acorda tichete de vacanţă cu o valoare maximă a şase salarii de bază minime brute pe ţară.

Un proiect de Ordonanţă de urgenţă, pus în dezbatere de Ministerul Finanţelor, la începutul acestei săptămâni, prevede suspendarea acordării de premii, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanţă, ajutoare/indemni­zaţii la ieşirea la pensie/tre­cerea în rezervă, pentru perioada 1 martie – 2017. Efortul bugetar generat de acordarea acestora, inclusiv a voucherelor de vacanţă, ar fi de 17,26 miliarde lei, mai arată documentul citat.
Însă, ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că, în vechea lege se făcea referire la şase tichete. Şeful PSD, Liviu Dragnea, anunţa, în decembrie 2016, că, de la 1 martie, fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 lei.
Dacă toţi bugetarii ar primi un singur tichet de vacanţă în valoare de 1.450 lei, atunci efortul bugetar se ridică la circa 1,72 miliarde lei, adică circa 383 milioane euro. Peste 1,19 milioane de posturi erau ocupate în instituţiile şi autorităţile publice, la sfârşitul lunii noiembrie 2016, arată datele Ministerului Finanţelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.