Comsia Europeană impune standarde de microclimat în vederea asigurării statusului minim de bunăstare a porcinelor. În exploataţiile comerciale de porcine, circulaţia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativă a aerului şi concentraţia de gaze trebuie menţinute în limite acceptabile, care nu sînt dăunătoare pentru animale. Microclimatul din adăpost trebuie să se încadreze în următorii parametri: purcei sugari în primele 72 ore, temperatură 27-35 grade Celsius, umiditate relativă 55-85%, viteza aerului pentru temperatura minimă 0,2-0,3 m/s, iar pentru temperatura maximă 1 m/s; purcei sugari pînă la înţărcare: temperatură 24-30 grade; porci 10-30 kg, temperatură 18-30 grade, umiditate relativă 55-75%; porci de la 30 kg pînă la abatorizare, temperatura 15-30 grade Celsius, umiditate relativă 55-75%, viteza aerului pentru temperatura minimă 0,2-0,3 m/s, iar pentru temperatura maximă 1 m/s. Nivelul de pulberi din adăpost nu trebuie să depăşească 15 mg/mc. Concentraţia de dioxid de carbon (CO2) nu trebuie să depăşească 1.000 ppm. Concentraţia de hidrogen sulfurat (H2S) nu trebuie să depăşească 150 ppm. Concentraţia de amoniac (NH3) nu trebuie să depăşească 26 ppm. În zona în care porcii sînt cazaţi permanent trebuie să se evite zgomotele mai puternice de 85 dBA. Se vor evita, de asemenea, zgomotele constante sau bruşte. Porcii nu trebuie ţinuţi în întuneric şi trebuie să li se asigure zilnic, pe durata a minimum 8 ore, cel puţin 40 de lucşi. Toate animalele trebuie să aibă acces la o sursă de apă adecvată sau să îşi poată satisface necesarul de lichide prin alte mijloace. Pentru a preveni apariţia şi dezvoltarea unor tulburări comportamentale cum sînt muşcarea cozii, urechilor sau a flancurilor, proprietarii animalelor pun în aplicare diverse tehnici. Toţi porcii trebuie să fie hrăniţi cel puţin o dată pe zi. Atunci cînd porcii sînt hrăniţi în grupuri, şi nu la discreţie sau printr-un sistem automat de hrănire individuală, fiecare porc trebuie să aibă acces la hrană în acelaşi timp cu celelalte animale din grup.