Ca în fiecare an, sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) a reunit în biserica greco-catolică din Dragomireşti un mare număr de credincioşi atât din localitate, cât şi din parohiile învecinate.
Cu această ocazie, Preasfinţitul Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureş, şi-a exprimat din nou bucuria de a fi în mijlocul credincioşilor din localitatea natală pentru a se ruga împreună şi a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru toate harurile revărsate asupra poporului Său.
Într-o atmosferă de sărbătoare şi profundă linişte sufletească a fost celebrată astfel liturghia, în faţa bisericii parohiale, construită din lemn în stil maramureşean. Preasfinţia Sa i-a avut alături, la sfântul altar, pe părintele paroh Vasile Hotico, pe preoţii protopopi Vasile Codrea şi Vasile Iusco şi pe numeroşi preoţi din localităţile învecinate. După citirea Sfintelor Evanghelii – a Duminicii şi a hramului -, Preasfinţia Sa a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa ascultării Cuvântului lui Dumnezeu, asemenea profeţilor şi a sfântului Ioan Botezătorul. “Ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu îl face pe creştin să-şi înţeleagă mai bine rostul şi menirea sa. Înţelegându-şi menirea sa, omul aduce pe de-o parte laudă lui Dumnezeu şi pe de altă parte va fi un om care iubeşte. Creştinul care iubeşte nu trebuie să uite de acest dat de credinţă: că viaţa este sacră, că este sfântă şi că este un dar al lui Dumnezeu”, le-a spus celor prezenţi Preasfinţitul Vasile. La finalul liturghiei, părintele paroh Vasile Hotico a mulţumit Preasfinţitului Părinte Vasile pentru prezenţa anuală la sărbătoarea parohiei, preoţilor prezenţi şi tuturor credincioşilor veniţi la sărbătoare. Vasile Ţiplea, primarul localităţii, i-a mulţumit, la rândul său, Preasfinţiei Sale pentru prezenţa în localitatea Dragomireşti, înmânându-i, totodată, şi o diplomă din partea Academiei Române, în semn de înaltă preţuire şi mulţumire pentru prezenţa sa la inaugurarea Centrului de cercetări teologico-filozofice din Dragomireşti, din data de 14 aprilie a.c. După înconjurarea bisericii şi ungerea cu ulei binecuvântat, credincioşii prezenţi la sărbătoare au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită de credincioşii parohiei.