Radare în cascadă! Amenzi de peste 52.000 lei şi 11 permise reţinute

0
269

– 6 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului –

Bilanţul de week-end al poliţiştilor rutieri: trei zile consecutive de acţiuni pentru depistarea şoferilor care, deplasându-se cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic, 14 infracţiuni constatate, 113 sancţiuni contravenţionale aplicate şi amenzi în valoare de peste 52.000 lei.
Consecinţele conducerii cu viteză sunt de multe ori tragice: pierderea unor vieţi omeneşti sau rănirea gravă a unor persoane care pot rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii. Pentru creşterea gardului de siguranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave care pun în pericol siguranţa circulaţiei.
• În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe aparate radar aflate în dotare, amplasate în cascadă pe DN 1C Seini – Baia Mare – Satulung, DJ 108A Ardusat – Ţîcău, DN 18 Moisei – Leordina. Astfel, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 59 de şoferi care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 11 conducători auto au rămas fără permisele de conducere. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 42.000 lei.
• Tot pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe fondul vitezei excesive s-a acţionat şi pe raza oraşelor Borşa şi Târgu Lăpuş. Poliţiştii au oprit pentru verificări 115 conducători auto, care s-au deplasat pe aceste drumuri, iar pentru neregulile constatate au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativ 10.000 lei.
• Totodată, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 6 de conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar poliţiştii continuă cercetările urmînd ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

Poliţiştii cer intervenţia preşedintelui Iohannis

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere să nu promulge modificările Codului Rutier, care vizează semnalizarea aparatelor de radar.
Poliţiştii avertizează că „numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. Poliţiştii cer preşedintelui să nu promulge legea pe care o consideră un „pariu cu viaţa cetăţenilor” şi îi solicită să atace la Curtea Constituţională prevederile acesteia.
Asociaţia profesională atrage atenţia că peste 2.000 de oameni vor muri în anul 2019 dacă această lege va intra în vigoare, în condiţiile în care anul trecut s-au înregistrat 1.951 de morţi din cauza accidentelor rutiere.
Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul acestei luni, o lege pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Guvern nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.