Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită CNAS să urgenteze finanţarea creşterilor salariale

0
51

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă demararea acţiunilor având ca scop finanţarea de către CNAS a creşterilor salariale de la 1 ianuarie 2019. Absenţa finanţării acestor creşteri salariale riscă să genereze un deficit financiar major la nivelul spitalelor publice, acesta repercutându-se asupra salariaţilor, prin intermediul scăderii sporurilor şi al pacienţilor, sub forma scăderii calităţii serviciilor medicale – se arată într-un comunicat de presă.
Primul pas al demersului l-a constituit înaintarea către CNAS a unui document de referinţă, în care Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a demonstrat că finanţarea creşterilor salariale din bugetul FNUASS este necesară, posibilă şi legală. Totodată, s-a solicitat o întâlnire de urgenţă a conducerii CNAS cu reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pentru clarificarea problemei.
Acţiunea a fost preluată şi aplicată de toate sindicatele membre ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, acestea solicitând, în mod unitar, CAS-urilor asigurarea finanţării creşterilor salariale către unităţile publice de sănătate şi întâlniri cu reprezentanţiii sindicatelor.
„Evaluările efectuate de experţi arată că există resursele financiare necesare acoperirii acestei solicitări. În situaţia în care conducerea CNAS insistă pe poziţa sa, considerăm necesară o analiză transparentă a modului în care CNAS alocă banii publici din bugetul FNUASS în fiecare dintre cazuri. De asemenea, precizăm că refuzul dialogului de către CNAS indică culpa acestei instituţii şi deschide calea protestelor împotriva unei astfel de atitudini. Precizăm că documentul face parte din Demersurile Inteligente pentru obţinerea drepturilor salariaţilor şi asigurarea capacităţii de furnizare a serviciilor medicale, ele fiind acţiuni ce vin în completarea Protestelor Inteligente – este declaraţia Comitetului Director. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.